Германският отбранителен концерн Rheinmetall ще построи завод за производство на

...
Германският отбранителен концерн Rheinmetall ще построи завод за производство на
Коментари Харесай

Rheinmetall ще построи завод за снаряди в Украйна

Германският защитителен тръст Rheinmetall ще построи цех за произвеждане на муниции в Украйна . Компанията е подписала меморандум за това по време на Мюнхенската конференция по сигурността, заяви " Ройтерс ".

Документът е подписан с украински сътрудник, чието име не се прецизира. Предполага се, че Rheinmetall ще има 51 % от новия цех, а сътрудникът ще има останалите 49 %.

Заводът ще създава " шестцифрено количество " муниции с диаметър 155 мм годишно, написа " Ройтерс ". Rheinmetall не прецизира по кое време ще стартира производството и къде ще бъде ситуиран заводът.

" Търсенето на муниции в доста страни е голямо - най-много в Украйна ", цитира Bloomberg ръководителя на концерна Армин Папергер.

През юли 2023 година Rheinmetall даде обещание да открие цех за бронирани коли в Украйна в границите на три месеца. Планираше се в него да се създават към 400 танка годишно. През септември Германската федерална антитръстова работа издаде съответното позволение.
 През 2024 година Rheinmetall ще стартира да създава бронирани машини в Украйна
През 2024 година Rheinmetall ще стартира да създава бронирани машини в Украйна

Първите бройки могат да бъдат създадени още през втората половина на идната година

В края на 2023 година концернът разгласи проектите си за наемане на украински фабрики за произвеждане на немски бронирани транспортни средства и съобщи, че няма проекти за създаване на такива фабрики. Въпреки това още при започване на 2024 година Papperger разгласи основаването на нов цех за муниции в Украйна " допустимо най-скоро ".

Rheinmetall е един от най-големите производители на военно съоръжение и въоръжение в Германия и Европа.
 Rheinmetall създава 100 000 минометни снаряда за Украйна
Rheinmetall създава 100 000 минометни снаряда за Украйна

Част от спомагателен пакет за поддръжка за Украйна на стойност 400 милиона евро

Концернът създава бойните машини на пехотата Lynx и Marder , бронираните машини Gefas, камионите Yak и танковете Leopard 2, наред с други. Продуктите на концерна са включени в пакетите за военна помощ на Запада за Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР