Германският орган за защита на конкуренция (BKA) заяви в четвъртък,

...
Германският орган за защита на конкуренция (BKA) заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Германия глобява сектора за музикални инструменти за фиксиране на цени

Германският орган за отбрана на конкуренция (BKA) съобщи в четвъртък, че е наложил огромни санкции на трима водещи производители на музикални принадлежности и двама дилъри за, заяви Агенция Франс Прес.

Изявление на ВКА гласи, че глобява Yamaha, Roland и Fender с общо 21 милиона евро, за това, че работят в съгласие, с цел да " лимитират систематично " ценовата конкуренция.

Двама дилъри, Thomann и Music Store, също бяха санкционирани.

Според ВКА фирмите са се договорили да дефинират минимални цени за своите артикули. Когато те бъдели подбити, производителите на принадлежности се свързвали с дилърите и ги помолвали да усилят цените си.

Yamaha и Roland са употребявали програмен продукт за следене на цените, с цел да наблюдават и да подсигуряват, че дилърите са в крайник с минималните цени, оповестиха от офиса на ВКА.

„ Години наред производителите и търговците на музикални принадлежности систематично се стремят да лимитират ценовата конкуренция за крайния консуматор “, съобщи шефът на ВКА Андреас Мунд. " С тази санкция Федералната работа за картели изпраща явен сигнал освен до засегнатите компании, само че и до бранша на музикалните принадлежности като цяло, че нарушаването на възбраната за фиксиране на цените няма да бъде толерирано. "

Производството е стартирано през април 2018 година след сигнали от участници на пазара, оповестиха от ВКА.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР