Германският олимпийски комитет обмисля евентуална кандидатура за домакинство на Олимпийски

...
Германският олимпийски комитет обмисля евентуална кандидатура за домакинство на Олимпийски
Коментари Харесай

Германия се интересува от олимпиадата през 2036-а година

Германският олимпийски комитет обмисля възможна кандидатура за домакинство на Олимпийски игри в бъдеще, оповестява ДПА.

Инициативата " Вашите хрумвания. Вашите игри ", стартирана през юли за разговор с популацията, има слаба ответна реакция, а някогашният президент на немската федерация по колоездене Силвия Шенк счита, че кандидатурата е " доста слаба във връзка с наличието и се позволяват съществени неточности ".

" По-лошо е, в сравнение с се притеснявах. Водят се диалози, на които никой не се появява. От външна позиция надали има искряща визия за бъдещето ", сподели Шенк пред немската организация.

Само няколко души се появиха на експертните диалози, извършени неотдавна в Хамбург и Лайпциг.

Въпреки това Щефан Браузе, началник на отдела за олимпийски кандидатури на федерацията, остава оптимист. Според скорошно изследване, 70 % от хората в Германия считат кандидатурата за Олимпийски игри за позитивна.

" Фактът, че единствено 50 души участваха в кръг от полемики в Хамбург в събота, беше разочароващ от позиция на количеството ", призна той, само че добави, че не са били предстоящи и повече.

Германия се интересува от семейството на Игрите през 2036 година. За последно страната провежда Олимпиадата през 1972-а в Мюнхен. Следващите три издания на летните Игри ще се състоят в Париж 2024, Лос Анджелис 2028 и Бризбън 2032.
 Претърсиха офисите на организационния комитет за Париж 2024
Претърсиха офисите на организационния комитет за Париж 2024

Има подозрения във финансови нарушавания

Предложението за осъществяване на зимните игри през 2022-а в Мюнхен беше отхвърлено от жителите на референдум, както и за летните игри през 2024-а в Хамбург.

Други несполучливи олимпийски кандидатури на страната включват Берхтесгаден (1992), Берлин (2000), Лайпциг (2012), Мюнхен (2018) и самодейността Рейн-Рур (2032).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР