Германският национален отбор надделя с минималното 1:0 срещу Оман в

...
Германският национален отбор надделя с минималното 1:0 срещу Оман в
Коментари Харесай

В тренировъчно темпо Германия надделя над Оман в единствената си контрола преди Мондиал 2022

Германският народен тим надви с минималното 1:0 против Оман в първата си и единствена контрола, която отборът ще изиграе преди Световното състезание в Катар, което ще бъде намерено в неделя. Единственото попадение в дуела бе маркирано от Никлас Фюлкруг в 80-ата минута, а нападателят на Вердер (Бремен), който се появи като запаса, стана най-възрастният състезател деютирал за бундестима от Мартин Макс през 2002-а година.

На върха на офанзивата започва Юсуфа Мукоко (17 години и 361 дни), който пък се трансформира в най-младият състезател направил дебют за Германия от Уве Зелер (17 години и 345 дни) през 1954-а.

Срещата се изигра на много постепенно движение, а футболистите на Ханзи Флик напълно владееха протичащото се на терена. Те сътвориха две по-опасни положения през първата част. Първо в 33-ата минута Льорой Сане стреля рисково в левия ъгъл, само че вратарят избави, а в добавеното време точно Мукоко удари гредата след изстрел от точката за дузпа.

Нещата бяха съвсем същите и през втората част - Керер стреля рисково в 55-ата минута, само че стражът на домакините още веднъж се намеси. Попадението за Германия пристигна десетина минути преди края на дуела, когато Кай Хаверц показва добър нюх и откри Никлас Фюлкруг, който съумя да откри мрежата за крайното 1:0.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР