Германският музей на восъчните фигури Panoptikum вчера разкри, че заради

...
Германският музей на восъчните фигури Panoptikum вчера разкри, че заради
Коментари Харесай

Оплешивя восъчна фигура на Кралица Елизабет II

Германският музей на восъчните фигури " Panoptikum " през вчерашния ден разкри, че поради високата цената на косата, восъчната фигура на Кралица Елизабет Втора е с половин гола глава под шапката.

Д-р Сузане Фаербер, от управата на музея в Хамбург, подвигна шапката от модела на 95-годишната кралица, до момента в който сресваше косата, която пада надолу по време на фотосесия за пресата, написа life.dir.bg.



Преди музеят да отвори още веднъж вратите си за гости през днешния ден, откакто беше затворен за година през януари за ремонтни действия, експонатите бяха реновирани. Снимки на копието на английския монарх без перука и по какъв начин го чистят с прахосмукачка, бяха споделени на страницата на музея във Facebook в обява " Поглед зад кулисите ".

Д-р Фаербер сподели пред " Daily Mail ":

" Тъй като използваме същинска човешка коса за нашите восъчни фигури, която е доста скъпа, някои фигури, които носят шапки, нямат цялата си коса. Ние просто слагаме количеството коса, което е очевидно за посетителите ".

Попитана дали счита, че е неуважително да се демонстрира плешивата глава на фигурата на кралицата, тя отговори: " Трябва да се има поради, че това е восъчна фигура, а не същинският човек ".



" Освен това позицията на Нейно Величество в Германия е друга от работата ѝ като монарх и част от кралското семейство във Англия, където пресата би трябвало да бъде по-чувствителна по отношение на тях ", прибавя тя.

Музеят е основан от прапрапрадядо на доктор Фаербер през 1879 година В него има повече от 120 восъчни фигури, в това число на Доналд Тръмп, папа Бенедикт XVI, активистката за опазването на климата Грета Тунберг и някогашният немски канцлер Ангела Меркел.

По време на годишния ремонт фигурите се почистват, облеклата им се дават на химическо почистване, косата и лицата им се измиват, пазят се с хартии против молци, поправят се драскотини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР