Германският министър на здравеопазването предупреди за предстоящи тежки времена, освен

...
Германският министър на здравеопазването предупреди за предстоящи тежки времена, освен
Коментари Харесай

Германия предупреди за предстоящи тежки времена, ако не спрат коронавируса

Германският министър на опазването на здравето предизвести за идни тежки времена , в случай че страната не може да " прекъсне " възходящата траектория на случаите на ковид , оповестява АП.

Йенс Спан разяснява в Народното събрание в петък, че " обстановката е сериозна ", отбелязвайки, че броят на пациентите с COVID-19, лекувани в отделенията за интензивно лекуване в страната, се е удвоил през последните 10 дни .

" Към днешна дата здравната система може да се оправи с това ", сподели той. " Но удвояване на всеки 10 дни е нещо, с което и най-хубавата здравна система в света не може да се оправи в дълготраен проект. "

Германската организация за надзор на заболяванията регистрира нов връх от над 21 500 доказани инфекции в страната през миналия ден и 166 нови смъртни случая .

Лабораториите в Германия също предизвестяват, че доближават потенциал, и упорстват за по-строги критерии, за тестване .
 Коронавирус: Германия с рекордни близо 20 000 инфектирани за 24 часа
Коронавирус: Германия с рекордни близо 20 000 инфектирани за 24 часа

Още 118 души са умряли за денонощие

Китай краткотрайно забрани влизането на чужденци от най-малко осем страни , защото и другаде.

Който не е китаец към този момент не може да влиза от Русия, Франция, Италия, Обединеното кралство, Белгия, Филипините, Индия и Бангладеш , даже в случай че имат годна виза или позволение за престояване за Китай.

През последните дни посолствата в тези страни разгласиха онлайн известия, обявяващи краткотрайно прекъсване на влизането.

Китай одобри строги ограничения за предотвратяване от нови инфекции от чужбина .

В петък здравните управляващи оповестиха за 30 импортирани случая през последното денонощие , в това число 15 в Шанхай. Това докара до общия брой импортирани случаи по време на пандемията до 3 510.
 Китай затвори границата с Русия
Китай затвори границата с Русия

Мерки на Пекин против пандемията от ковид

Словенската полиция съобщи, че е задържала 10 души след бурни митинги в столицата Любляна против ограничения за блокиране , предопределени да лимитират разпространяването на новия ковид.

Няколкостотин протестиращи в четвъртък хвърляха бутилки и камъни по полицията, която употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да ги разпръсне в нормално спокойната алпийска страна.

Протестът е проведен в нарушаване на възбраната за събирания , която е в действие в Словения като част от антивирусните правила. Обществената телевизия RTV Словения споделя, че някои от протестиращите са нападнали медийни екипи, удряйки фоторепортер по главата.

Властите на Словения вкараха комендантски час и набор от ограничаващи правила , откакто се сблъскаха с повишаване на инфекциите в страната от 2 милиона души.
 Словения постанова полицейски час и възбрана за пътешестване в страната поради COVID-19
Словения постанова полицейски час и възбрана за пътешестване в страната поради COVID-19

2 млн. поданици ще би трябвало да останат вкъщи си сред 21:00 и 6:00 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР