Германският министър на здравеопазването каза, че това ще бъде коледния

...
Германският министър на здравеопазването каза, че това ще бъде коледния
Коментари Харесай

Проф. Чавдар Ботев: Епидемията ще приключи през февруари - март

Германският министър на опазването на здравето сподели, че това ще бъде коледния ни подарък и от ден на ден учени удостоверяват, че Омикрон ще протече леко. Тоест, може да има първоначално един пик и запълване на лечебните заведения, само че по-късно най-вероятно ще пристигна краят на епидемията. Това сподели пред bgonair.bg хематологът проф. Чавдар Ботев.

Според медика, Омикрон ще се кара по-леко, няма да е толкоз тежко протичането и няма да има висока смъртност.

" Искам да допълня, че консултантът на британското държавно управление съобщи, че затварянето на границите наподобява на изпускането на кон и затваряне на вратата след него ", добави проф. Ботев.

" Моите прогнози са, че февруари месец ще завърши тази зараза, най-късно март. Тоест, всички ще прекарваме или ще бъдем имунизирани с ефикасна ваксина към този миг. Повечето ваксини са ефикасни четири месеца за възрастните хора, които са най-податливи на тази зараза ", акцентира той.

Хематологът разгласи, че има " международна вест ", която ще промени цялата медицина:

" За 20% от хората, които умират, към този момент се открити аргументите ", заяви проф. Ботев и даде детайлности от какво умират: " Всъщност, имат антитела против интерфероните, те са доста типове и с това изключително доста се усилват тези при хората над 80 години, т.е. сред 70 и 80 години - 20% умират от това, че имат неефикасен интерферон. Интерферонът е белтък, който обезврежда вируса и в действителност измежду естествената популация се срещат три % при над осемдесет години, от седемдесет до осемдесет по % и половина и надолу е под нула цяло и три %. "

" Другото огромно изобретение е, че във връзка с " Х " хромозомата се създават дефектни интерферони, което е безусловно същото, т.е. има, само че некачествени, и се предава по рецесивен път и тук това ще докара до ново потребление на интерфероните. Те се използваха доста в онкологията и в други сфери, т.е. не може да прилагате интерферон на човек, който има антитела. И това демонстрира една процедура плазмафереза, че при тези заболели ще бъде доста дейно ", уточни проф. Ботев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР