Германският министър на външните работи Хайко Маас поиска ново споразумение

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас поиска ново споразумение
Коментари Харесай

Хайко Маас иска ново споразумение между ЕС и Турция за миграцията

Германският министър на външните работи Хайко Маас изиска ново съглашение за мигрантите с Турция, заяви турската редакция на радио Дойче веле.  

Маас е отправил този апел пред в. " Велт ", заявявайки, че е належащо съдействието с Турция по въпроса за миграцията да бъде осъвременено. Според него актуализирането на съглашението от 2016 година сред Турция и Европейския съюз ще бъде от изгода за Европейски Съюз, предава Българска телеграфна агенция.  

" Въпреки всички проблеми, които преживяхме с турското държавно управление, би трябвало да признаем, че тази страна за нас е поела задължение на мигрантите, което не може да бъде омаловажено ", акцентира той. 

Маас е показал, че в границите на едно ново съглашение ще бъде належащо и обезпечаването на нови средства от Европейски Съюз за Турция, която, както той означи, все още се грижи за към 4 милиона мигранти. 

" Не желая да давам съответно число, само че е напълно ясно, че това няма да се получи без пари ", сподели той. По думите му Турция понася огромна материална отговорност, което разрешава на другите страни да спестят средства. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР