Германският министър на външните работи Аналена Бербок представи предложения за

...
Германският министър на външните работи Аналена Бербок представи предложения за
Коментари Харесай

Германският външен министър иска мащабна реформа на ЕС

Германският министър на външните работи Аналена Бербок показа оферти за огромна промяна на Европейския съюз. Такава промяна е нужна, с цел да се резервира способността на Европейски Съюз да работи и след приема на страните от Западните Балкани, съобщи тя на конференция на външните министри от Европейски Съюз в Берлин през днешния ден.

Разширяването на Европейски Съюз със страните от Западните балкани е освен належащо, то е неотложно в днешната световна обстановка, съобщи на конференцията на външните министри от Европейски Съюз немската министърка на външните работи Аналена Бербок. На срещата в Берлин участват и министрите от страните-кандидатки за Европейски Съюз.

" Руската война против Украйна прави разширението на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани геополитически належащо. Разширяването не е технократичен или бюрократичен план, а е един от нашите най-силни принадлежности за сигурност ", уточни Бербок.

Ключовият въпрос пред нас в този момент е по какъв начин ще подсигуряваме, че европейските институции ще действат, когато в Европейски Съюз има съвсем дузина нови страни членки, съобщи още тя.

В речта си немският външен министър показа серия от хрумвания за промяна. Предложенията й подсигуряват, че в един уголемен Европейски Съюз повече решения ще се вземат с болшинство без опция за несъгласие от един член, че Европейска комисия и Европарламента няма да станат по-големи даже при положение на разширение, че нарушаванията на върховенството на закона от страна на страните членки, да вземем за пример, ще се санкционират по-бързо и че страните, които желаят да се причислят към Европейски Съюз, ще бъдат включени по-рано в процесите на взимане на решения в Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР