Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен представи днес

...
Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен представи днес
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Разходите за отбрана ще достигнат до 1,5% от БВП

Германският министър на защитата Урсула фон дер Лайен показа през днешния ден проект за рационализация на въоръжените сили на Федералната република (Бундесвера), който планува увеличението на разноските на Германия за защита до 1,3 % от брутния вътрешен артикул (БВП) до 2019 година, съобщи ДПА. Планът планува разноските за защита да доближат и до 1,5 % от Брутният вътрешен продукт артикул до 2024 година

Фон дер Лайен акцентира, че по-големият бюджет ще бъде разпределен сред всички сфери на активност на немската войска, само че ще се обърне особено внимание на вложението във военно съоръжение и цифровизация.

Членките на НАТО поеха ангажимент да харчат два % от Брутният вътрешен продукт за защита, само че единствено осем от 29-те страни от Алианса се чака да изпълнят изискването до края на тази година. Американският президент Доналд Тръмп неведнъж подлага на критика Берлин, че не извършва поетия ангажимент за заплащане на два % от Брутният вътрешен продукт за защита. Към настоящия миг Берлин харчи за тази цел единствено 1,24 % от Брутният вътрешен продукт, отбелязва ДПА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР