Германският министър на отбраната Борис Писториус обяви нов пакет от

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус обяви нов пакет от
Коментари Харесай

Германия обяви нов пакет за Украйна на стойност 500 млн. евро

Германският министър на защитата Борис Писториус разгласи нов пакет от за Украйна на стойност 500 млн. евро по време на срещата на Контактната група по защитата на Украйна (UDCG) в Рамщайн, Германия.


Срещата се организира в нерешителен миг за Украйна и нейните съдружници, защото Русия ускорява натиска по фронта, а помощта от 60 милиарда $ от Съединени американски щати, основен боен донор, остава блокирана заради разногласия в Конгреса.

Новият пакет на Германия включва 10 000 артилерийски снаряда от военните ресурси, както и 100 бронирани пехотни машини и 100 логистични транспортни средства, сподели Писториус пред кореспонденти.

" Продължаваме да доставяме и аварийни елементи за към този момент доставени системи " и " огромни количества " медицински консумативи, означи той.

По думите на министъра Германия ще финансира и закупуването на 180 000 артилерийски снаряда по ръководената от Чехия самодейност за доставка на муниции за Украйна. Доставките ще се реализират последователно и ще стартират през лятото на тази година, добави той.

Германският министър на защитата съобщи, че по време на срещата в Рамщайн е разговарял с украинския си сътрудник Рустем Умеров, с цел да обсъдят потребностите на Киев, а точно муниции, противовъздушна защита и бронетранспортьори.

Първоначално неуверен сътрудник, Берлин се трансформира във втория по величина боен снабдител на Украйна след Съединени американски щати. По данни на Института за международна стопанска система в Кил, от януари до момента Германия е предоставила на Украйна военна помощ в размер на 17,7 милиарда евро.

През февруари Германия и Украйна подписаха дълготрайно двустранно съглашение, по силата на което Берлин се ангажира да даде на Киев военна помощ на стойност 7 милиарда евро през 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР