Германският министър на отбраната Борис Писториус обвини Русия, че води

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус обвини Русия, че води
Коментари Харесай

Русия привика посланика на Германия заради изтекъл запис на германски военни

Германският министър на защитата Борис Писториус упрекна Русия, че води " осведомителна война ", чиято цел е да сътвори разделяне в Германия.

Това е първият му коментар след публикуването на конфиденциален аудиозапис на видеоконферентна среща сред висши немски военни и последвалото дипломатическо напрежение.

В петък съветски медии разгласиха 38-минутен запис, в който се чува по какъв начин немски офицери разискват доставките на оръжия за Украйна и евентуален удар от страна на Киев по моста в Крим.

Германското държавно управление назова диалога явен акт на подслушване и заяви, че към този момент организира следствие.

" Инцидентът е нещо доста повече от просто прехващане и издание на диалог. Това е хибридна дезинформационна офанзива. Става дума за разделяне. Става дума за подкопаване на нашето единение. ", съобщи Писториус, представен от английския " The Guardian ".

В изтеклия диалог участниците разискват възможната доставка на далекобойни крилати ракети " Таурус " на Киев - концепция, която досега канцлерът Олаф Шолц обществено отхвърля.

Киев от дълго време желае от Германия да даде " Таурус ", които могат да доближават цели на разстояние до 500 км.

В аудиозаписа се чуват още разисквания за потреблението на ракети с отдалечен обхват, предоставени на Украйна от Франция и Англия, както и за образованието на украински бойци.

Германската телевизия ARD дефинира приключването на информация като " злополука " за немските секрети служби. Според изданието " Spiegel " видеоконференцията е извършена на незадоволително предпазената платформа WebEx, а не в секретна вътрешна армейска мрежа.

Въпреки вероятността от операция на записа от съветска страна, импровизирано се твърди, че той наподобява достоверен.

В понеделник посланикът на Германия в Москва Александър Граф Ламсдорф беше привикан в съветското външно министерство, с цел да даде пояснение за изтеклата информация.

Преди часове говорителката на съветското външни министерство Мария Захарова, представена от РИА " Новости ", съобщи че " денацификацията на Германия не е приключена и в случай че немците не трансформират обстановката, последствията за федералната република ще бъдат ужасни ".

По думите ѝ в Германия няма народна власт, " хайлайф, власт и народ нямат отговорност един пред различен, нито противоположна връзка ".

" Германия се ръководи от " невидима и незнайна за гласоподавателите система в държавния уред ", добави Захарова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР