Германският министър на икономиката Роберт Хабек заяви в неделя, че

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек заяви в неделя, че
Коментари Харесай

Германия ще ограничи използването на газ за производство на електроенергия

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек съобщи в неделя, че страната му ще ограничи потреблението на газ за произвеждане на електрическа енергия на фона на опасенията за вероятни дефицит , породен от понижаване на доставките на синьо гориво от Русия, предава Associated Press.

Германия се пробва да запълни своите газови складове допустимо най-вече преди зимните месеци, когато газът е по-необходим като гориво за отопление.

Хабек сподели, че Германия ще се опита да компенсира този ход посредством увеличение на потреблението на въглища - по-замърсяващо изкопаемо гориво .

" Това е неприятно, само че в тази обстановка е просто належащо да се понижи потреблението на газ ", сподели той.

Въпреки че обстановката на газовите пазари се изостри през последните дни, складовете към момента могат да компенсират дефицита от Русия с покупки от други места. Въпреки това Хабек сподели, че обстановката е сериозна.

Руската газова компания " Газпром " разгласи предходната седмица, че по механически аргументи. Хабек сподели, че счита, че.
 Германия договаря с Европейска комисия и Канада за турбината за
Германия договаря с Европейска комисия и Канада за турбината за " Северен поток 1 " под наказания

Обявеното през вчерашния ден от Газпром понижаване на доставките докара до повишаване на природния газ на европейските тържища с 3%

След Германия, също оповестиха за понижени доставки на газ, а се разбра и че по водопровод от 15 юни, удостовери в петък мрежовият оператор GRTgaz.

Също по този начин италианската компания ENI съобщи, че ще получи единствено половината от декларираните размери от " Газпром ". Италианската държавна енергийна борса удостовери предизвестието на " Газпром " за продължаващите ограничавания, само че не даде повече детайлности. поради свиването на газовите доставки идната седмица, в случай че Русия продължи да лимитира подаването на газ.

Орязване на доставките на газ докара до внезапно покачване на цените, като na 16 юни цената на природния газ на борсата в Амстердам (TTF) доближи 135 евро (264 лв) - това е 62% повишаване за два дни. всичко това се случва на фона на.
 Израел и Европейски Съюз подписват договорка за експорт на природен газ
Израел и Европейски Съюз подписват договорка за експорт на природен газ

Европейски Съюз търси нови източници на доставки в опит да понижи зависимостта си от съветската енергия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР