Германският министър на икономиката Роберт Хабек уволни най-близкия си съветник,

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек уволни най-близкия си съветник,
Коментари Харесай

Германският министър на икономиката уволни близък съветник, назначил кума си за шеф в държавна фирма

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек уволни най-близкия си консултант, държавния секретар в министерството Патрик Грайхен. Причина за уволнението е скандал за спор на ползи, съобщи БНР.

Аферата в министерството на стопанската система, разкрита преди няколко седмици от списание " Шпигел ", докара до спад в доверието към партията на Зелените на вицеканцлера Роберт Хабек. Уволненият консултант и непосредствен сподвижник на министъра Патрик Грайхен е одобрил назначението на своя кум за шеф на държавната енергийна организация, която е под контрола на министерството на стопанската система, без авансово да е уведомил министъра за роднинските връзки.

В министерството на вицеканцлера има и други назначения, които съставляват спор на ползи. Другият държавен секретар е шурей на към този момент уволнения консултант Грайхен, а неговите брат и сестра заемат управителни постове в подчинени на министерството държавни организации. Заради аферата пораства недоволството от работата на ръководещата тройна коалиция в Германия. Подкрепа губят Зелените и персонално министърът на стопанската система и вицеканцлер Роберт Хабек, който месеци наред беше най-одобряваният политик в страната.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР