Германският министър на икономиката Роберт Хабек е заявил пред местно

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек е заявил пред местно
Коментари Харесай

Германският министър на икономиката даде обещание

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек е декларирал пред локално издание, че се надява държавните дотации за семействата и бизнеса, борещи се с високите цени на електрическата енергия, да бъдат отпуснати най-късно през януари, съобщи ДПА.

" Помощите за разноските за електрическа енергия ще бъдат отпуснати най-късно през януари - това е задачата ни ", сподели Хабек пред немския бизнес вестник " Ханделсблат ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В проект, оповестен тази седмица, икономическото министерство постави основата за таван върху цените за електрическата енергия, който ще бъде въведен наред с идните ограничавания върху цените на газа.

Хабек акцентира върху компликациите за финансиране на таван върху цените на електрическата енергия, определяйки ги като " извънредно сложна задача ".

" Обикновено за такова нещо са нужни две или три години ", разяснява министърът. " По тази причина изпълняваме политически декрет, само че този ход е съпроводен с риск ", добави той.

Правителството се надява да го направи, като таксува с налог изключителната облага на доставчиците на електрическа енергия. Берлин има намерение също да отклони суми със задна дата, с което си завоюва съществени рецензии от енергийния бранш.

Коментирайки тавана върху цената на газа, Хабек съобщи, че доставчиците на газ упорстват, че той не може да бъде въведен по-рано от март идната година.

" Уверен съм, че те работят настойчиво, с цел да ревизират дали може да бъде направено още нещо ", означи Хабек.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц желае да се изследва опцията за по-ранна дата и предложи 1 януари. Той съобщи в събота, че има намерение да се съветва с доставчиците на електрическа енергия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР