Германският министър на финансите Олаф Шолц води в надпреварата за

...
Германският министър на финансите Олаф Шолц води в надпреварата за
Коментари Харесай

Шолц води в надпреварата за нов лидер на германските социалдемократи

Германският министър на финансите Олаф Шолц води в конкуренцията за нов водач на социалдемократите, само че отива на балотаж, предадоха международните организации.

Следващия месец Шолц, който поддържа огромната коалиция с консервативния блок на канцлерката Ангела Меркел, ще се изправи против неин съперник - Норберт Валтер-Борянс, отбелязва Ройтерс. Франс прес обобщава, че немските социалдемократи са разграничени по въпроса дали да продължат да ръководят взаимно с Меркел. За първи път вътрешни избори на партията бяха с присъединяване на двойки, общо шест. На първо място с 22,7 % се класира тандемът Олаф Шолц - Клара Гайвиц от източната провинция Бранденбург. Шолц разяснява резултатите от първичните избори по този начин:

"Искаме да сме сигурни, че социалдемократическата партия ще бъде мощна. Че може да заеме мястото си в партийния пейзаж в Германия, което е належащо, с цел да бъде Германия обективна и обединена - с цел да можем да продължим да построяваме Европа, с цел да можем да работим за международен мир. "

На второ място с 21 на 100 останаха някогашният министър на финансите на провинция Северен Рейн - Вестфалия Норберт Валтер-Борянс и депутатката Саския Ескен. Около 53,3 % от 425-те хиляди членове на Германската социалдемократическа партия са взели участие в гласуването.

Вторият тур от конкуренцията ще се състои в края на идващия месец. Резултатът би трябвало да бъде доказан на конгреса на партията от 6 до 8 декември в Берлин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР