Германският концерн Volkswagen потвърди, че през 2019 година прекратява производствоно

...
Германският концерн Volkswagen потвърди, че през 2019 година прекратява производствоно
Коментари Харесай

Volkswagen официално се сбогува с един от най-емблематичните модели в историята си

Германският тръст Volkswagen удостовери, че през 2019 година приключва производствоно на емблематичния си модел Beetle, станал прочут като " костенурката ". Това ще постави завършек на един от най-легендарните дизайни в областта на автомобилната промишленост.

От компанията потвърдиха, че работата по тези коли в базата им в Мексико ще завърши идващия юли, написа BBC.

Beetle води началото си още от Нацистка Германия, само че добива още по-голяма известност след " присъединяване си " в анимационен филм на Disney.

Продажбите на модела, в частност на основния за него пазар в Щатите, през последните години са намалели доста. Американските консуматори към този момент търсят по-големи коли, като кросоувъри или SUV.

Продажбите на Beetle през първите осем месеца на 2018 година са били 11 151 броя, което е с 2,2% по-малко в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

След разразяването и на " Дизелгейт " от Volkswagen оповестиха, че ще понижат портфолиото си от модели за да се концентрират повече върху фамилни и електрически коли.

" Загубата на Beetle след три генерации, близо над 70 десетилетия, ще провокира много страсти измежду многочислените почитатели на автомобила ", разяснява шефът на групата на Volkswagen за Америка Хайнрих Вобкен.

 Volkswagen стопира именитата
Volkswagen стопира именитата " костенурка "

Beetle бе първият модел на компанията и държи връх за най-дълго създавана кола в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР