Германският концерн Siemens съобщи, че напуска руския пазар заради войната

...
Германският концерн Siemens съобщи, че напуска руския пазар заради войната
Коментари Харесай

Siemens, Uniper и Fortum напускат руския пазар

Германският тръст Siemens заяви, че напуща съветския пазар поради войната в Украйна. Това се показва в официално съобщение, оповестено през днешния ден и представено от ТАСС.

Компанията е почнала процедура по редуциране на индустриалната си активност и цялата си промишлена активност. Siemens бе една от първите компании, спрели всички нови интервенции и интернационалните доставки в Русия, с цел да оцени обстановката и да подсигурява сигурността на 3000 сътрудници в страната, сочи известието.

През 2018 година концернът означи 165-годишен празник в Русия.

Финландската енергийна компания Fortum също е решила да напусне съветския пазар и да продаде активи в страната, се показва в официално съобщение на концерна, представено от ТАСС.

В допълнение към по-рано оповестеното преустановяване на вложенията и финансиране на съветските ни дъщерни компании, взехме решение да пристъпим към следено овакантяване на съветския пазар. Това включва и евентуална продажба на съветските активи на " Фортум ", съгласно известието.

От компанията прибавиха, че процесът на овакантяване ще отнеме известно време и ще изисква регулаторно утвърждение. Fortum има намерение да спре потреблението на марката си в Русия.

Излизането на немския тръст Uniper от съветската дъщерна компания " Юнипро " ще бъде обновено при появяването на такава опция, се показва в официалното съобщение на Fortum (финската компания владее 78 на 100 от акциите на Uniper). Uniper има 83,73 на 100 от акциите на " Юнипро ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР