Германският концерн Bosch (Бош) уверено продължава дигиталната си трансформация -

...
Германският концерн Bosch (Бош) уверено продължава дигиталната си трансформация -
Коментари Харесай

Bosch гледа към бъдещето, инвестира 10 милиарда евро в цифровизация

Германският тръст Bosch ( " Бош " ) решително продължава цифровата си промяна - до 2025 доставчикът на технологии и услуги ще влага 10 милиарда евро в цифровизацията и свързаността, излиза наяве от известие на компанията. Две трети от сумата ще бъдат вложени в създаването и разширението на обещаващи нови технологии, с акцент върху устойчивостта, подвижността и Индустрия 4.0.

" Дигитализацията разкрива пред Bosch големи благоприятни условия във всички бизнес сфери ", съобщи доктор Щефан Хартунг, ръководител на Управителния съвет на Bosch, на тазгодишната индустриална конференция за AIoT Bosch Connected World (BCW) - " Свързаният свят на Бош " в Берлин.

За технологиите на по-далечното бъдеще Хартунг разгласи, че Bosch си партнира с основаната в Съединени американски щати софтуерна компания IBM в региона на квантовите компютри. Целта на Bosch е да употребява квантова компютърна симулация на материали, с цел да откри заместители на благородните метали и редкоземните детайли за въглеродно-неутралните задвижвания - електромотори и горивни кафези - през идващите 10 години.

" Бош " интегрира в колаборацията с IBM дългогодишния си опит в симулацията на материали, които са изключително значими за промишлени приложения. В подмяна доставчикът на технологии и услуги ще получи достъп до над 20 супермодерни квантови компютъра посредством облака на IBM.

" Бош " цели благодарение на бъдещите генерации квантови компютри да дефинира свойствата на новите материали по способи, които биха затруднили стандартните компютри като време и трудност. Работата върху квантовите логаритми за проучване на забавни случаи на приложимост, ще включва проучвания на специалисти от Bosch и IBM.

Освен от новите материали за горивни кафези, " Бош " се интересува и от нови магнити за електродвигатели, които са по-леки, по-компактни, по-ефективни и по-достъпни. Тези нови материали дават обещание да бъдат по-екологични от редкоземните детайли.

Boston Consulting Group счита, че пазарът на квантови компютри , дружно с новите артикули и услуги, ще бъде на стойност към 850 милиарда $ през идващите 15 до 30 години. Прогнозите за квантовата сензорна технология също са обещаващи - McKinsey чака този пазар да нарасне до цели 7 милиарда $ през идните години. " Квантовата технология е от решаващо значение за софтуерния суверенитет на Европа. Важно е да не оставяме другите райони да се развиват сами, а без закъснение да разкрием индустриални области на приложение и да разработим бизнес модели ", споделя още Хартунг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР