Германският комисар за интеграцията Анете Видман-Мауц отхвърли спорно предложение на

...
Германският комисар за интеграцията Анете Видман-Мауц отхвърли спорно предложение на
Коментари Харесай

Германският комисар за интеграцията отхвърли отлагането на прием на деца в училище заради лош немски

Германският комисар за интеграцията Анете Видман-Мауц отхвърли противоречиво предложение на консервативния народен представител Карстен Линеман за отсрочване на приемането в начално учебно заведение на деца, които не знаят добре немски език, съобщи ДПА.

Линеман също по този начин желае да бъде въведена предучилищна просветителна стратегия за деца, които не знаят добре немски.

" Задължителното обучение не би трябвало да бъде разклащано ", съобщи Видман-Мауц пред в. " Райнише пост ".

" Ние обаче се нуждаем от целенасочена езикова поддръжка през цялото време ", сподели тя, като прикани за наложителни езикови проби и подкрепящи стратегии, които да стартират колкото се може по-рано.

Видман-Мауц разиска съответна самодейност с консервативни просветителни министри на конференцията на министрите на образованието от немските провинции.

По думите й учителите заслужават по-голяма поддръжка в ежедневната си активност, да вземем за пример обезпечаване на повече езиково образование в учебните заведения и смесени екипи със обществени служащи, възпитатели и обществени психолози.

" А също по този начин би трябвало да създадем родителите по-отговорни. Защото образованието е решаващо за интеграцията и бъдещите вероятности на всички деца ", сподели тя.

По-рано Линеман съобщи, че в Германия има " нови паралелни общества ".

" Не е задоволително просто да провеждаш езикови изследвания за 4-годишни, би трябвало също по този начин да има последствия ", написа той в " Райнише пост ".

" Накратко казано: дете, което едвам приказва и схваща немски, няма какво да търси в начално учебно заведение ", съобщи Линеман.

" Тук би трябвало да се приложи предучилищна подготовка, а в случай че е належащо, записването (на детето в начално училище) би трябвало също по този начин да бъде отсрочено ", сподели той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР