Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Олаф Шолц ще участва в церемония за първа копка на нов завод за снаряди

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 и министърът на защитата Борис Писториус през днешния ден се чака да участват на гала за първа копка на нов цех за снаряди, съобщи ДПА. 

" Райнметал " ще създава артилерийски снаряди в нов цех, който стартира да се строи в разположеното северно от Хановер градче Унтерлюс, където към този момент има огромен индустриален обект на оръжейната компания. 

Войната в Украйна отвори нова страница за " Райнметал ", чието военно съоръжение е доста търсено в миг, когато европейските страни се стремят да усилят производството на оръжия за Киев и да попълнят личните си ресурси, отбелязва ДПА.

Европейски Съюз наскоро призна, че няма да успее да даде на Украйна обещаните един милион артилерийски снаряда до март. 

Броени дни откакто през февруари 2022 година съветските войски пресякоха украинската граница, Шолц съобщи, че Германия стартира нова политика в областта на защитата. Той разгласи началото на програма за превъоръжаване на Бундесвера на стойност 100 милиарда евро, само че бавните темпове, с които тя напредва, провокират от ден на ден рецензии, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР