Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц пристигна в Израел, за да демонстрира солидарност

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 дойде на посещаване в Израел, с цел да показва взаимност след невижданата офанзива на " Хамас " против страната, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 492
Очаква се той да беседва с израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в Тел Авив, преди да отпътува към Египет за среща с президента Абдел Фатах ас Сиси. Германският канцлер е вторият държавен глава, посетил Израел след офанзивата на " Хамас " преди 10 дни. Румънският министър председател Марчел Чолаку дойде в страната по-рано през днешния ден.

Шолц има намерение да разиска ситуацията в зоната на бойните дейности и по какъв начин да бъде предотвратена по-нататъшна ескалация. Очаква се той да се срещне и с израелския президент Ицхак Херцог, както и с родственици на заложниците на " Хамас ", измежду които има няколко немски жители.

При офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври бяха убити повече от 1400 души и 199 бяха взети за заложници. При ответните израелски въздушни удари в линията Газа до момента бяха убити над 2800 души и филантропичната конюнктура в гъсто популации анклав продължава да се утежнява, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР