Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Олаф Шолц предупреди Китай да не използва сила срещу Тайван

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 съобщи през днешния ден, че по време на диалози по-рано тази седмица е предизвестил Китай да не използва мощ, с цел да реализира териториални промени, изключително във връзка с Тайван, съобщи Ройтерс.

Тази седмица Шолц одобри огромна китайска делегация, водена от премиера Ли Цян. Първата среща на високо ниво сред двете страни от края на пандемията на ковид се организира на фона на повишаващото се геополитическо напрежение сред Запада и Китай.

Ние изрично отхвърляме всички едностранни опити за смяна на статуквото в Източнокитайско и Южнокитайско море с приложимост на мощ или на насила. Това важи с особена мощ за Тайван. Освен това ние сме обезпокоени от положението на човешките права и върховенството на закона в Китай, сподели немският канцлер пред Народното събрание

Китай, който в никакъв случай не е изключвал употребяването на мощ за определяне на надзор над Тайван, ускори военната си интензивност към демократично управлявания остров, с цел да го принуди да одобри неговия суверенитет. Тайван изрично оспорва претенциите на Пекин за суверенитет и се зарича да се пази, в случай че бъде атакуван, показва Българска телеграфна агенция.

В своето изявление пред Бундестага Шолц също по този начин прикани Турция да даде " зелена светлина " за присъединението на Швеция към НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР