Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Нетаняху и Шолц посетиха жп гара - паметник на Холокоста

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 уважи през днешния ден жертвите на Холокоста дружно с израелския министър-председател в Берлин, съобщи ДПА.

Двамата държавници посетиха 17-и коловоз на гара " Груневалд " в Западен Берлин, откъдето през 1941 и 1942 година към 10 000 евреи са превозени с влакове на държавните железници към концлагерите.

След визитата на мемориалния обект двамата се насочиха за работен обяд и обща конференция в канцлерството.

По-късно през днешния ден Нетаняху ще се срещне и с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в двореца Белвю, предава Българска телеграфна агенция. 

Над 3000 служители на реда бяха ситуирани в Берлин, с цел да охраняват визитата на израелския министър-председател в немската столица, което се чака да бъде съпроводено от няколко демонстрации.

Очаква се митингите да бъдат ориентирани против правосъдната промяна, която формираното от десни и религиозни партии държавно управление на Нетаняху желае да прокара по бързата процедура. Промените плануват израелският парламент да може да анулира решения на Върховния съд, а това съгласно критици, заплашва разделянето на управляващите.

Мнозина с неспокойствие чакат да видят по какъв начин Шолц ще разяснява желанията за противоречивата промяна по време на визитата на Нетаняху, отбелязва ДПА.

Правителството на канцлера желае да изтъкне поддръжката си за Израел, както и отговорността на Германия за Холокоста. Но по думите на Габриела Хайнрих, народен представител от Германската социалдемократическа партия на Шолц, са нужни ясни и откровени послания.

" Тъкмо поради нашето откровено и надълбоко другарство с Израел немските политици са длъжни да не премълчават нищо, когато става дума за безпокойствата от дейностите на израелското държавно управление ", сподели Хайнрих, която е ръководител на групата за другарство с Израел в немския парламент.

השתתפתי יחד עם קנצלר גרמניה שולץ בטקס זיכרון ברציף 17 בברלין. מהרציף הזה נשלחו להשמדה כ-50,000 מאחינו ואחיותינו בשואה.

הקריאות להשמיד את העם היהודי לא תמו. הלקח המרכזי שלמדנו הוא שכאשר עומד בפנינו רשע כזה, עלינו לעצור את תכניות הרשע מוקדם כדי למנוע אסון.
— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР