Германският, канцлер Олаф Шолц, заяви пред CBS, че никой не

...
Германският, канцлер Олаф Шолц, заяви пред CBS, че никой не
Коментари Харесай

Шолц: Конфликтът в Украйна може да продължи с години

Германският, канцлер Олаф Шолц, съобщи пред CBS, че никой не знае какъв брой дълго ще продължи съветската военна експанзия против Украйна, само че означи, че Кремъл разполага с огромни запаси, с цел да издържи доста време на глобите, цитира news.bg.

Канцлерът беше запитан дали съветската интервенция може да продължи с години. " Никой не знае ", отговори Шолц.

" Може би турският президент Владимир Путин е водач на доста огромна страна, в която живеят доста хора, с огромни запаси, тъй че може да продължи в действителност дълго ", продължи немският канцлер.

Олаф Шолц призна, че спорът в Украйна ще завърши, когато съветските управляващи осъзнаят, че няма да могат да " осъществят концепцията за завземане на част " от украинската територия, само че не разсъждава за реалистичността на прогнозите на украинските управляващи, че спорът ще завърши до края на годината.

Германският канцлер акцентира, че Западът е " кадърен да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", и че е значимо да се подсигурява, че всички наказания, наложени на Русия, ще продължат.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин прати армията в Украйна под претекст за отбрана на Донбас в отговор на молба за помощ от ръководителите на ДНР и ЛНР.

В отговор на военната експанзия на Москва редица страни постановиха наказания против Русия и започнаха да оказват военна и финансова помощ на Украйна.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Киев може да приключи военните дейности в Украйна за един ден, в случай че се съгласи с изискванията на Москва и постави оръжие.

" Ройтерс " пък напомня, че украинският президент Володимир Зеленски е декларирал пред водачите на Г-7, че би желал да постави завършек на спора преди настъпването на зимата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР