Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес на срещата на НАТО,

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес на срещата на НАТО,
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Украйна ще получи гаранции за сигурност след войната

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи през днешния ден на срещата на НАТО, че ще бъдат взети нужните ограничения Украйна да получи гаранции за сигурност след войната, съобщи Ройтерс.

" От самото начало за нас е значимо да има гаранции за сигурност за Украйна, които да могат да са ефикасни, когато има мир. И за това ще вземем нужните ограничения ", сподели канцлерът в коридорите на срещата във Вилнюс.

Той огласи общо изказване на страните от Г-7 (Франция, Съединени американски щати, Англия, Германия, Япония, Канада и Италия) за " задължения в региона на сигурността " за Украйна, заяви Франс прес.

Шолц удостовери също пакет военна помощ за Украйна на стойност 700 милиона евро.

Важно е " да продължим да насърчаваме единството и солидарността, които бяха открити " измежду съдружниците на НАТО на срещата във Вилнюс на фона на " заканите за територията на (НАТО) ", сподели той, представен от ДПА.

На срещата на върха немският водач ще беседва и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за отношението на страната към Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Взели сме решения в Европейския съвет за това по какъв начин можем да развием връзките сред Европейски Съюз и Турция, а аз ще беседвам с президента Ердоган тук ", сподели Шолц.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР