Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че партньорите от НАТО

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че партньорите от НАТО
Коментари Харесай

Германският канцлер: Модернизираната ни армия ще защитава и нашите съюзници

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи през днешния ден, че сътрудниците от НАТО в Източна Европа ще могат да разчитат на страната му, защото тя модернизира армията си по подобен метод, че би могла да пази както себе си, по този начин и съдружниците си от всички бъдещи офанзиви, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6092
" На фона на най-голямата рецесия в областта на сигурността в Европа от десетилетия Германия - най-голямата стопанска система в Европейски Съюз и най-гъсто обитаемата страна - поема доста специфична отговорност ", сподели Шолц в своя тирада пред Народното събрание, на която приказва за идните срещи на високо ниво на Европейски Съюз, Г-7 и НАТО. " И освен за своята лична сигурност, само че и за сигурността на своите съдружници ", добави той.

Шолц прикани за създаване на " проект Маршал " за Украйна и съобщи, че възобновяване на страната ще коства милиарди евро и долари и ще засегне няколко генерации.

" Подобно на опустошената от Втората международна война Европа, Украйна през днешния ден има потребност от " проект Маршал " за възобновяване си ", сподели Шолц. " Ще се нуждаем от спомагателни милиарди евро и долари и то години наред ", акцентира той в миг, в който помощта за Украйна ще бъде в центъра на диалозите със съдружниците по време на срещите на върха на Европейски Съюз, на Г-7 и на НАТО.

" Истината е, че ние сме към момента надалеч от договарянията сред Украйна и Русия, тъй като Владимир Путин има вяра към момента във опцията на властта да диктува мира ", добави Шолц.

Той прикани западните страни твърдо да поддържат Киев посредством наказания против Русия, посредством оказване на финансова помощ за Украйна и посредством доставки на оръжия.

Шолц посети предходната седмица Украйна дружно с водачите на Франция, Италия и Румъния, където изрази поддръжка за украинския президент Володимир Зеленски и за украинските упоритости за еврочленство. Тогава дружно с останалите водачи той посети и украинския град Ирпин.

Днес в Народното събрание той съобщи: " Виждаме ясно в руините на къщите в Ирпин, че мащабите на разрушенията са големи. Някои неща ми подсетиха за фрагментите от немските градове след Втората международна война ".

" В последните 100 дни Европейски Съюз активизира милиарди долари, с цел да помогне на Украйна. Германия единствено способства с към един милиард под формата за помощ за популацията от началото на войната ", сподели Шолц.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР