Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че е готов да

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че е готов да
Коментари Харесай

Олаф Шолц е готов да възобнови контактите си с Путин, при подходящ момент

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи през днешния ден, че е подготвен да възобнови контактите си по тематиката за Украйна с съветския президент Владимир Путин, с който не е разговарял от декември, заяви Франс прес.

" Последният ми телефонен диалог беше преди известно време. Но имам намерение още веднъж да беседвам с Путин, когато му пристигна времето ", съобщи канцлерът в изявление, оповестено от в. Кьолнер Щат Анцайгер ".

Що се отнася до спора в Украйна обаче, " Русия би трябвало да разбере, че не може да става и дума за подписване на някакъв тип леден мир, при който сегашната фронтова линия ще се трансформира в новата граница сред Русия и Украйна, защото това единствено ще легитимира незаконното начинание на Путин ", акцентира Шолц. " Напротив, ние би трябвало да реализираме обективен мир, а изискването за това е изтеглянето на съветските войски " от Украйна след нашествието, почнало през февруари 2022 година, добави той.

Германският канцлер категорично отхвърли да каже дали това евакуиране би трябвало да включва и Крим, който Русия окупира от 2014 година насам. Шолц съобщи, че Украйна сама би трябвало да дефинира какво тъкмо желае.

За финален път Олаф Шолц и Владимир Путин са разговаряли по телефона в продължение на един час през декември 2022 година Тогава ръководителят на немското държавно управление прикани съветския държавен глава да изтегли войските си от Украйна, а Владимир Путин упрекна Запада, че води " конфронтационна " политика. Оттогава насам двустранните връзки са на рекордно ниско равнище.

Войната в Украйна принуди Германия да направи мъчителен и величествен дипломатически и стопански поврат, откакто десетилетия наред залагаше на доближаване с Русия и в двете области. Преди нахлуването в прилежащата страна Москва беше главният снабдител на газ за Германия и главен снабдител на нефт. След началото му Германия реши да влага обилни средства във въоръжените си сили, като скъса с дългогодишната си традиция на пацифистка политика.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР