Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че според него е важно

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че според него е важно
Коментари Харесай

Олаф Шолц иска пряк контакт с Путин

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че съгласно него е значимо да се откри директен контакт с съветския президент Владимир Путин. Ръководителят на немското държавно управление съобщи това в изявление за шведския вестник Dagens Nyheter.

" Колкото и да е мъчно, директната връзка е значима, изключително по време на сериозна рецесия. Искам нашите послания да доближат непосредствено до съветския президент ", сподели Шолц.

Той посочи, че по този метод желае да съобщи на Путин позицията на Запада във връзка с обстановката в Украйна.

В същото време канцлерът на Германия добави, че не има вяра, че връзките сред Русия и Германия могат да бъдат нормализирани в " обозримо бъдеще ".

Германският канцлер не поддържа възбраната за пътешестване в целия Европейски Съюз за съветски жители.

" Това не е войната на съветския народ, а е войната на Путин ", сподели Шолц по време на конференция в Осло с водачите на Швеция, Финландия, Дания и Норвегия. Той добави, че " за нас е значимо да разберем, че има доста хора, които бягат от Русия, тъй като не са съгласни с съветския режим ".

На същата конференция министър-председателят на Финландия Сана Марин съобщи, че " съветските жители може и да не са почнали войната, само че я поддържат ". " Не е вярно те да могат на пътуват в Шенгенското пространство на Европа като туристи, да преглеждат забележителности, до момента в който Русия убива хора в Украйна ", добави тя.

Чехия, Литва, Естония, Латвия и Полша стопираха да издават избрани визи за руснаци, като Талин даже разгласи предишния четвъртък, че руснаците с шенгенски визи, издадени от Естония, няма да бъдат допускани да влизат в страната.

Дания и Финландия обявиха, че биха подкрепили мярката, а Швеция - че към момента няма позиция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР