Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че не желае да доставя

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че не желае да доставя
Коментари Харесай

Шолц: Германия не доставя ракети Таурус на Украйна, защото те могат да достигнат до Москва

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че не желае да доставя ракети " Таурус " на Украйна, защото техният обхват им разрешава да поразяват цели в Москва.

Шолц съобщи, че някои други оръжия, като да вземем за пример ракетната система за неведнъж изстрелване MARS II (вариант на американската HIMARS), нямат същата разрушителна мощ като ракетите Taurus, само че " с тях може да се направи повече ".

Въпреки това Шолц означи: " Taurus има обхват от 500 км и в случай че се употребява погрешно, може да доближи избрани цели някъде в Москва ".
 Германия: Можем да увеличим производството на ракети
Германия: Можем да увеличим производството на ракети " Таурус "

Олаф Шолц е срещу прехвърлянето на ракетите

Шолц даде да се разбере, че другите страни, които доставят оръжия на Украйна, дават избрани условия за потреблението им. А за Германия сходен метод би означавал присъединяване на немски военни в изстрелването на ракети, сподели Шолц.

" В нашия случай това значи, че ще би трябвало да участваме, с цел да реализираме това. И мисля, че това е изключено ", сподели канцлерът.

По-рано Шолц съобщи, че снабдяването на Киев с ракети " Таурус " рискува да докара до ескалация на войната, защото те са способни да доближат съветска територия.

Ракетите " въздух-земя " Taurus KEPD 350 се създават от шведско-германската компания Taurus Systems и имат обхват на деяние до 500 км.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР