Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че най-голямата икономика в Европа

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че най-голямата икономика в Европа
Коментари Харесай

Германия оставя енергийната криза зад гърба си

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че най-голямата стопанска система в Европа минава през зимните месеци безпроблемно, макар първичните терзания, че страната би имала проблем поради дефицит на природен газ. Шолц откри втория терминал за втечнено синьо гориво и по този начин енергийната рецесия към този момент не е проблем, оповестява DW.

Плаващият терминал в Лубмин стартира да действа в събота в североизточната провинция Мекленбург-Западна Померания. През декември Германия отвори първия си терминал във Вилхелмсхафен на северозапад. Трети терминал би трябвало скоро да влезе в употреба в северния град Брунсбютел.

Преминаваме през тази зима, всички го виждат у дома, защото газоснабдяването не е наранено “, съобщи Шолц.

„ В Германия също не е имало икономическа рецесия “, сподели Шолц, добавяйки, че това се дължи на способността на държавното управление бързо да укрепи енергийната инфраструктура, да обезпечи нови източници на газ и да вкара стратегии за помощ на стойност милиарди евро.

Най-голямата стопанска система в Европа работи интензивно, с цел да избегне енергийна рецесия, откакто войната на Русия против Украйна я принуди да прекъсне връзките си с най-големия си снабдител на газ.

Само през 2021 година Германия е получила към 60 милиарда кубически метра природен газ посредством към този момент несъществуващия газопровод „ Северен поток 1 “. Тръбопроводът минаваше под Балтийско море и доставяше съветски газ до Германия, преди Русия да спре доставкиет през септември предходната година, като се базира на проблеми с оборудването.

Малко по-късно тръбопроводите на „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “, който към момента не бе употребен, бяха саботирани в тайнствен случай, който ги направи неработещи. Западните страни допускат, че саботажът е тенденциозен.
Какво знаем за новия терминал?
Терминалът в Лубмин е цялостен с газ от началото на седмицата, като тестова употреба. Той е единственият напълно частно финансиран. Очаква се да доставя до 5.2 милиарда кубически метра природен газ на източната част на страната годишно.

Премиерът на провинция Мекленбург-Западна Померания Мануела Швезиг приветства приноса към енергийната сигурност, до момента в който участва на старта в събота. Тя сподели, че новият терминал демонстрира, че държавното управление е готово да направи всичко, с цел да подсигурява, че силата остава задоволителна и налична.

Втечненият природен газ, приближаващ от няколко елементи на света с транспортен съд, идва в новите оперативни терминали, с цел да бъде преобразуван назад в газ и изпомпван в мрежата. Германия подписа няколко газови покупко-продажби през последните месеци, в това число договорка за приемане на към 2 милиона тона LNG от Катар годишно.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвтечнен природен газ терминал за полутечен природен газ Германия енергийна рецесия Олаф Шолц ПоследниНай-четениЕнергетика 56 Германия оставя енергийната рецесия зад тила си Здравеопазване 124 В 14 общини няма нито един доктор Политика 796 Турция предизвести, че времето на Швеция и Финландия за НАТО изтича Енергетика 368 Меморандумът за Бургас – Александруполис ще бъде подписан „ напълно скоро “ Любопитно 12399 Шведска компания откри най-голямото находище на редкоземни метали в Европа Компании 9106 Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти Компании 7316 Български и непознати служби претърсват офисите на Nexo в София Политика 5786 „ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България Всички новиниОще от ЕнергетикаВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР