Германският канцлер Олаф Шолц засега е против доставката на крилати

...
Германският канцлер Олаф Шолц засега е против доставката на крилати
Коментари Харесай

Разнобой в Берлин! Германският канцлер е против изпращането на ракети Таурус в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц към този момент е срещу доставката на крилати ракети " Таурус " на Украйна, макар многократните молби на украинските водачи за тези оръжия, съобщи ДПА, като се базира на неназовани държавни източници в Берлин, написа Българска телеграфна агенция.

Според цитираните от организацията източници Шолц е подготвен да преразгледа въпроса на по-късен стадий, само че към този момент няма да даде единодушието си за доставяне на украинските военни с немските ракети.

Вместо това Германия възнамерява да продължи да концентрира оръжейните доставки за Украйна върху артилерията и системите за противовъздушна защита, допълват източниците за ДПА.

" Билд " заяви през вчерашния ден, че Берлин към този момент е уведомил Киев за това решение.

През май Украйна обществено изиска от Германия ракети " Таурус ", като съобщи, че оръжията са нужни за нанасяне на удари по съветски позиции отвън обсега на елементарната артилерия.

Но 500-километровият обхват на ракетите " Таурус " провокира безпокойствие в Берлин, където някои публични представители се притесняват, че Украйна може да ги употребява, с цел да поразява цели на съветска територия.

Шолц нееднократно е изразявал песимизъм по отношение на даването на ракети " Таурус " на Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР