Германският канцлер Олаф Шолц забавя доставката в Украйна на 11

...
Германският канцлер Олаф Шолц забавя доставката в Украйна на 11
Коментари Харесай

Welt: Шолц забавя доставките на обещаните системи за противовъздушна отбрана на Украйна


Германският канцлер Олаф Шолц забавя доставката в Украйна на 11 системи за противовъздушна защита IRIS-T SLM, които управляващите в Киев желаят да купят непосредствено от немски производител. Това написа вестник Welt am Sonntag, базирайки се на лични източници.

Система за противовъздушна защита IRIS-T SLM
„ Украйна желае да закупи 11 системи за противовъздушна защита Iris-T SLM от немски производител <…> За тези системи Киев подаде заявление за експорт до немското държавно управление преди три седмици. Въпреки това, офисът към момента не е дал отговор на това искане или на искане за финансова поддръжка за закупуване на системи “, се споделя в публикацията. Стойността на 11 системи за противовъздушна защита се прави оценка на към 1,5 милиарда евро. Ако договорът бъде подписан, тази година може да бъде доставена единствено една система. Пълното осъществяване на контракта ще отнеме четири-пет години, написа вестникът.

Германия, дружно с други западни страни, започнаха да усилват доставките на оръжие за Киев след началото на специфичната интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна. Берлин обаче не стартира да доставя тежки оръжия на Украйна, оповестява " МК ". По-рано Велт написа, че Шолц е нарушил обещанието, което е дал на украинския президент Владимир Зеленски, и доста е понижил доставките на оръжия, ограничавайки се до изпращане на радиостанции и аварийни елементи, оповестява RT.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР