Германският канцлер Олаф Шолц забавя доставката в Украйна на 11

...
Германският канцлер Олаф Шолц забавя доставката в Украйна на 11
Коментари Харесай

Die Welt: Шолц бави доставките на оръжие за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц забавя доставката в Украйна на 11 системи за противовъздушна защита IRIS-T SLM, които управляващите в Киев желаят да закупят непосредствено от немския производител, оповестява вестник Welt am Sonntag, базирайки се на свои източници.

Искането от украинските управляващи е подадено при започване на юли. Министерството на стопанската система е дало позитивно мнение, само че в последна сметка разрешението за експорт би трябвало да бъде издадено от канцеларията на федералния канцлер. През последните 3 седмици там не е взето решение, написа изданието.

Украйна също изиска " финансова поддръжка " за закупуването на тези системи. Стойността на 11 комплекса IRIS-T SLM се прави оценка на 1,5 милиарда EUR. Ако договорът бъде подписан, тази година може да бъде доставена единствено една система. Пълното осъществяване на контракта ще отнеме от 4 до 5 години.

На 21 юни украинският министър на защитата Олексий Резников разгласи, че страната му е получила от Германия самоходни гаубици Panzerhaubitze 2000 с подготвени украински военни. Той посочи, че това е шестият вид 155 мм артилерия, която Киев получава. В същия ден немското държавно управление за първи път разгласява лист на трансферираните в Украйна оръжия и проект за по-нататъшни доставки, който включва 30 самоходни зенитни оръдия Gepard, система за противовъздушна защита IRIS-T, три Mars- вид ракетни системи за залпов изстрел, 22 камиона и 80 пикапа.

Шолц неведнъж е упрекван, че с принуда е одобрил доставките на оръжия за Украйна. Канцлерът отхвърли изказвания от този жанр.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР