Германският канцлер Олаф Шолц ще посети Канада от 21 до

...
Германският канцлер Олаф Шолц ще посети Канада от 21 до
Коментари Харесай

Шолц и Трюдо ще обсъждат подкрепата за Украйна и енергийната сигурност

Германският канцлер Олаф Шолц ще посети Канада от 21 до 23 август, съобщи Франс прес. Шолц ще разиска с канадския си сътрудник Джъстин Трюдо поддръжката за Украйна, както и въпросите за енергийната сигурност и доставките на сила, разгласи Отава.

По време на визитата си канцлерът ще посети Монреал и Торонто, както и Стивънвил в провинция Нюфаундленд и Лабрадор. На среща в Монреал двамата водачи се чака да обсъдят " непоколебимата си поддръжка за Украйна " и последствията в международен мащаб от " противозаконното и безпричинно " навлизане на Русия, заяви кабинетът на Трюдо в свое официално съобщение.

Шолц и Трюдо ще приказват за методите за взаимна работа за " запазване на енергийната сигурност и ускорение на международния преход към чиста сила, в това число посредством обезпечаване на достъп до основни запаси като чист водород и минерали от решаващо значение ", както и за битката против климатичните промени.

В Стивънвил двамата водачи по стратегия ще посетят комерсиално ревю за потреблението на водорода, област в която Канада и Германия си сътрудничат, с цел да предизвикват развиването на чиста стопанска система. В Торонто Трюдо би трябвало да приказва на канадско-германски бизнесфорум.

На 23 август той ще взе участие също във виртуална среща на високо ниво на държавни и държавни ръководители, отдадена на Международната платформа за Крим, самодейност на Украйна за увеличение на интернационалната готовност против анексията на Крим от Русия.

Миналия месец Канада реши да върне на Германия турбини, ремонтирани в Канада, предопределени за газопровода " Северен поток ", с цел да бъде облекчена енергийната рецесия в Европа и изключително в Германия, решение, което беше остро подложено на критика от Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шолц и Трюдо се срещнаха през юни в коридорите на срещата на върха на Г-7 в Германия.

Федерална Република Германия е най-значимият пазар за експорт на артикули от Канада в Европейския съюз и е нейният шести по величина търговски сътрудник в света, съобщи BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР