Германският канцлер Олаф Шолц се надява страната му да се

...
Германският канцлер Олаф Шолц се надява страната му да се
Коментари Харесай

Шолц иска Германия да се сдобие с противоракетен щит в следващите пет години

Германският канцлер Олаф Шолц се надява страната му да се снабди със противоракетен щит в идващите пет години, предава

" В момента държавното управление беседва с производителите на разнообразни системи, с цел да се приготви за вземането на съответни решения ", съобщи Шолц в изявление за немската медийна компания " Функе ". 

Германският канцлер също по този начин удостовери желанията си за увеличение на разноските за защита на 2 % от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, с цел да бъде реализирана поставената от НАТО цел, която включва и разширение на противовъздушната защита за основаване на така наречен " Небесен щит " с други страни членки на алианса.

Германия, както и десетки други съдружници на НАТО, се стремят да се снабдят със системи за Противовъздушна отбрана, които да пазят съюзническите територии от ракети, напомня Ройтерс. Сред обсъжданите разновидности са израелската система " Ароу 3 " (Arrow 3), американската " Пейтриът " (Patriot) и немската ИРИС-Т (IRIS-T).

През ноември заблудена ракета падна в Полша покрай границата с Украйна, което притегли вниманието върху уязвимостта на противовъздушната защита на НАТО и накара Германия да достави системи за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " на Полша.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР