Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че е предупредил в телефонен

...
Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че е предупредил в телефонен
Коментари Харесай

Шолц: Признаване на независими републики в Донбас нарушава Минските споразумения

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че е предизвестил в телефонен диалог президента на Русия Владимир Путин, че признание на двете национални републики в Донбас за самостоятелни би било едностранно нарушение на Минските съглашения, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 506
След съвещание на Съвета за сигурност на Руската федерация по-рано Путин съобщи, че решението дали Москва признава суверенитет на Донецката и Луганската национална република, които са на територията на Украйна, ще бъде взето довечера.

Шолц е споделил на Путин, че Русия има отговорност да понижи напрежението към Украйна и би трябвало да изтегли бойците си от границите ѝ.

Канцлерът на Германия ще се съветва незабавно със съдружниците си.

Междувременно телефонен диалог са провели и външните министри на Германия и на Русия. Сергей Лавров е споделил на Анналена Бербок, че Минските съглашения са единственият път за дълготрайно решение на вътрешната рецесия в Украйна. Лавров е изразил мнение, че Германия би трябвало да окаже напън върху украинските управляващи да възприемат по-конструктивен метод.

Призив към Русия да не признава националните републики в Донбас насочи и висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той съобщи, че Европейският съюз е подготвен да реагира по най-категоричен метод - тъй като сигурността на Украйна е едно и също със сигурността на съюза. 

За довечера Кремъл оповестява, че е планувано телевизионно послание на президента Владимир Путин към народа.

Украинският президент Володимир Зеленски свика довечера изключително съвещание на Националния съвет за сигурност и защита.

Американският президент Джо Байдън също се съветва със своя Съвет за национална сигурност.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 506  Русия: Унищожихме две диверсионни групи от Украйна Русия: Унищожихме две диверсионни групи от Украйна  Европейски Съюз глоби петима души поради анексирането на Крим от Русия Европейски Съюз глоби петима души поради анексирането на Крим от Русия  Байдън събира на среща екипа си по националната сигурност по отношение на Русия и Украйна Байдън събира на среща екипа си по националната сигурност по отношение на Русия и Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР