Германският канцлер Олаф Шолц призова Китай да убеди Русия да

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова Китай да убеди Русия да
Коментари Харесай

Шолц призова Китай да убеди Русия да се изтегли от Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц прикани Китай да убеди Русия да се изтегли от Украйна и да не доставя тежко оръжие на Москва по време на тирада в немския парламент в четвъртък за първата година от началото на войната.

" Използвайте въздействието си в Москва, с цел да настоявате за евакуиране на съветските войски! И не доставяйте оръжия на агресора Русия! " сподели Шолц, представен от немската осведомителна организация ДПА.

Шолц акцентира обстоятелството, че президентът на Китай Си Цзинпин " недвусмислено се опълчи на всяка опасност от нуклеарни оръжия и потреблението им във войната на Русия против Украйна, което е част от.

Въпреки това канцлерът дефинира като " разочароващ " отхвърли на Пекин да удостовери досегашната си позиция за наказание на съветската експанзия по време на неотдавнашната среща на финансовите министри от Г-20 в Индия.

 " Шпигел ": Русия договаря с производител от Китай за " дронове камикадзе "

Шолц счита, че сега няма учредения да се допуска, че съветският президент Владимир Путин е подготвен да договаря. Пред депутатите той отхвърли рецензиите, че доставките на оръжия за отбиване на експанзията на Русия подклаждат спора и сподели, че виковете " не на войната ", съпроводени от претенции за прекъсване на оръжейната помощ не са средство за възобновяване на мира.

" Любовта към мира не значи послушание на по-големия комшия. Ако Украйна спре да се пази, това няма да е мир, а краят на Украйна ", сподели немският канцлер пред Бундестага.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР