Германският канцлер Олаф Шолц приветства останалите лидери на държавите от

...
Германският канцлер Олаф Шолц приветства останалите лидери на държавите от
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова съюзниците от Г-7 да останат непоколебими в подкрепата си към Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц приветства останалите водачи на страните от Г-7 в баварския палат Елмау и публично даде старта на тридневната среща на високо ниво, която ще бъде съсредоточена върху взаимния отговор на съветската война в Украйна, съобщи ДПА.

Лидерите на Англия, Канада, Франция, Италия, Япония и Съединени американски щати бяха посрещнати в замъка-хотел от Шолц и брачната половинка му Брита Ернст, преди да стартират първата си сесия.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също ще вземат участие в диалозите. В момента Германия е ротационен ръководител на Г-7.

Британският министър председател Борис Джонсън прикани западните съдружници продължат твърдо да поддържат Украйна, в миг, когато той се пробва да загърби политическите компликации, с които се сблъсква вкъщи, съобщи ДПА.

Джонсън е на среща с сътрудниците си от Г-7 на тазгодишния конгрес в Германия. Той се организира на финала на поредност от интернационалните срещи на върха, поради които Джонсън беше отвън Англия. Успоредно с това започнаха да се появяват от ден на ден въпроси по отношение на неговото водачество.

Джонсън беше на срещата на Общността на нациите в Руанда, когато консерваториите научиха, че са изгубили частичните избори в Тивъртън иХонитън и в Уейкфийлд. Не се чака Джонсън да се завърне във Англия преди срещата на върха на НАТО в Мадрид, която ще завърши в четвъртък. Това ще ограничи опцията му да успокои разколебаните депутати, както и да осуети заприказва против него в Уестминстър.

Борис Джонсън обаче се надява, че появяването му на интернационална сцена, фокусирана върху най-голямата война в Европа от успеха над нацистите насам, ще убеди тези, които имат подозрения, че в този момент не е моментът, в който да се мисли за промени в управлението на Англия.

На фона на спекулациите по отношение на желанието на западните водачи да продължат да поддържат Украйна в хода на проточилия се спор, Джонсън сподели, че не би трябвало да се позволява съветският президент Владимир Путин безнаказано да „ разсече на части “ прилежащата на Русия страна.

Преди срещата с френския президент Еманюел Макрон, Джонсън бе запитан дали Франция и Германия вършат задоволително за Украйна. Британският водач оцени дейностите на Германия, без да загатва Франция.

„ Само погледнете какво са създали германците “, сподели той. „ Никога през живота си не съм вярвал, че ще видя немски канцлер ще тръгне по пътя на Олаф Шолц, който изпраща оръжия на украинците, с цел да се защитят “, добави Джонсън и похвали Германия за това, че е направила „ всеотдайност “, търсейки способи да се откаже от съветските енергийни доставки.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР