Германският канцлер Олаф Шолц пристига днес в Киев за среща

...
Германският канцлер Олаф Шолц пристига днес в Киев за среща
Коментари Харесай

Олаф Шолц се среща днес със Зеленски в Киев

Германският канцлер Олаф Шолц идва през днешния ден в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски в опит да прояви взаимност и да помогне за осуетяването на вероятно нахлуване на Русия против Украйна, съобщи Ройтерс. Във вторник Шолц ще отлети за Москва за договаряния с съветския президент Владимир Путин.

" Целта на тези визити е да намерим метод за обезпечаването на мир в Европа ", сподели канцлерът през вчерашния ден пред кореспонденти. Той акцентира, че скупчването на към 100 хиляди съветски бойци по границата на Русия с Украйна е " доста огромна опасност " за мира.

По думите на Шолц Украйна може да разчита на немската взаимност, в частност посредством финансова помощ за стабилизиране на нейната стопанска система. Наскоро украински политици обществено разкритикуваха Берлин за отхвърли му да достави оръжия на Киев. Германия твърди, че се въздържа заради предишното си от Втората международна война, а и поради нежеланието си да пречи на задействането на противоречивия руско-германски газопровод " Северен поток 2 ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР