Германският канцлер Олаф Шолц потвърди категоричното си нежелание да прехвърли

...
Германският канцлер Олаф Шолц потвърди категоричното си нежелание да прехвърли
Коментари Харесай

Шолц: Украйна няма да получи ракети Taurus, докато съм канцлер

Германският канцлер Олаф Шолц удостовери безапелационното си отвращение да трансферира немските крилати ракети Taurus на Украйна. Той направи това изказване по време на парламентарните диспути в Бундестага, съобщава 

Olaf Scholz has resisted domestic and international pressure to supply Ukraine with Taurus cruise missiles. We explain what these are—and why Germany’s chancellor shows no sign of buckling
— The Economist (@TheEconomist)


Шолц повтори към този момент казаното по-рано. Неговата теза е, че украинските въоръжени сили няма да могат да употребяват ракети Taurus без присъединяване на немски бойци. А това от своя страна е недопустимо за немското държавно управление.

" Това е алена линия, която не желая да пресича като канцлер “, отсече той и добави, че неговата " благоразумност не би трябвало да се класифицира като уязвимост “.

Преди това Шолц твърдеше, че присъединяване на немски бойци е належащо, с цел да се предотвратят неоправдани офанзиви против цели в Русия. В същото време той загатна, че сходно присъединяване на немски бойци в потреблението на ракети от Украйна би направило Германия част от спора.

Александър Мюлер, водещ член на комисията по защита на немския Бундестаг, съобщи пред кореспонденти, че комисията е била осведомена за аргументите на Шолц да заеме тази позиция.

" Има едно или две неща, които не могат да бъдат обсъждани обществено, които с право го карат да се колебае “, споделя Мюлер.

Самият Шолц на чуванията в Народното събрание упрекна опозицията, че употребява ракетния въпрос като инструмент във вътрешнополитическата битка. Според него политическите съперници на настоящето държавно управление наподобява добре знаят тези секрети аргументи, само че се възползват от обстоятелството, че те са незнайни на обществото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР