Германският канцлер Олаф Шолц потвърди ангажимента на страната си към

...
Германският канцлер Олаф Шолц потвърди ангажимента на страната си към
Коментари Харесай

Шолц с комплимент към Байдън: Лидерството ви провали плана на Путин

Германският канцлер Олаф Шолц удостовери уговорката на страната си към НАТО и поддръжката за Украйна на обща демонстрация с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Берлин, съобщи ДПА. Шолц отдаде дължимото на Байдън за обединяването на съдружниците и обезпечаването на основна поддръжка в седмиците директно към началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през 2022 година

" Благодарение на вашето водачество проектът на Путин се провали, Украйна не беше завладяна единствено за няколко дни, а вместо това посредством храбростта на своите бойци и поддръжката на доста страни... устоя на съветския империализъм повече от две години и половина ", сподели Шолц.

Той съобщи, че Германия " ще остане на страната на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ".

" Заедно сме ангажирани за мощна НАТО, която пази всеки квадратен сантиметър от територията на алианса ", сподели Шолц. " Всеки член на нашия алианс може да разчита на това. "

Шолц също по този начин благодари на Байдън за " околните и изпълнени с доверие " връзки сред Вашингтон и Берлин в тези " доста сложни времена ".

Федералният канцлер съобщи, че също по този начин ще разиска спора в Близкия изток с Байдън, френския президент Еманюел Макрон и премиера на Обединеното кралство Киър Стармър по време на взаимната им среща, планувана за по-късно през днешния ден.

" Израел има право да се пази. За мен е значимо да кажа това доста ясно. Ние заставаме на страната на Израел “, съобщи Шолц.

Шолц добави, че се надява убийството от Израел на Яхия Синуар, водач на палестинската войнствена формация " Хамас ", да отвори вратата за преустановяване на огъня в линията Газа и за освобождение на израелските заложници, държани там, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР