Германският канцлер Олаф Шолц отвърна на протестиращи, които изразиха възмущението

...
Германският канцлер Олаф Шолц отвърна на протестиращи, които изразиха възмущението
Коментари Харесай

Шолц защити пред антивоенни демонстранти доставките на оръжия за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц отвърна на протестиращи, които показаха възмущението си от оръжейните доставки за Украйна от страна на неговото държавно управление, по време на негова тирада на партийна среща, съобщи ДПА.

Група стачкуващи крещяха изречения като " Подстрекатели на войната! ", " Създайте мир без оръжия ", " Изчезвайте! " и " Ние сме народът! " по време на европейския фестивал на социалдемократите в град Фалкензее, провинция Бранденбург, в покрайнините на Берлин.

" Скъпи крещящи ", провикна се Шолц, отклонявайки се от своята тирада, която произнасяше пред кметството на Фалкензее. (Руският президент Владимир) " Путин е същинският " подбудител (на войната) ", съобщи той и ги попита реторично: " На кого щяхте да крещите, в случай че имахте най-малко малко разсъдък? "

Германския канцлер даде ясно да се разбере, че не вижда опция на поддръжката за Украйна, освен по принцип, само че също по този начин и с даването на оръжия, отбелязва Ройтерс.

" Да, това е належащо, в случай че една страна бъде нападната, тя би трябвало да се пази, тя има право да се пази, какво друго да направи ", сподели Шолц. " Путин желае да унищожи Украйна. Заради него бяха убити голям брой цивилни, включително деца и възрастни хора ", съобщи водачът на немските социалдемократи и добави: " Мирът и свободата са застрашени от тази нападателна война. "

В речта си Шолц акцентира на нуждата от даване на помощ за Украйна.

Германия е на второ място след Съединените щати в подпомагането на Украйна, както във финансов, по този начин и в филантропичен и боен проект, показва Ройтерс.

" Ние всички ще (продължим) дружно (да предоставяме помощ на Украйна) до тогава, докато това е належащо ", акцентира немският канцлер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР