Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли днес възможността за въоръжаване на

...
Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли днес възможността за въоръжаване на
Коментари Харесай

Без германски ракети Таурус за Украйна, ако ще иска помощ от немски войници

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли през днешния ден опцията за въоръжаване на Украйна с крилати ракети с огромен обхват " Таурус ", в случай че има присъединяване на немски бойци, които да оказват помощ при ръководството им, заяви Ройтерс.
" Не можете да доставите оръжейна система с доста огромен обхват и да не си помислите кой да е контролът над нея. Ако желаете да ги контролирате и това е допустимо само с присъединяване на немски бойци, то това не предстои на разискване ", съобщи Шолц. Ройтерс напомня, че до момента Германия отхвърля опцията да изпрати " Таурус " на Украйна, обезпокоена, че по този начин може да бъде забъркана в директна борба с Русия. Темата ескалира, откакто съветска медия в петък разгласява 38-минутен запис на диалог, в който се чува по какъв начин немски офицери разискват доставки на оръжие за Украйна и евентуални удари на Киев против Кримския мост.
Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев съобщи през днешния ден по време на Световния юношески фестивал в Сочи, че Москва ще прояви въздържаност в отговор на записа, само че няма да го не помни, съобщи Ройтерс, цитирайки организация РИА Новости.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР