Германският канцлер Олаф Шолц обяви пред Бундестага, че страната му

...
Германският канцлер Олаф Шолц обяви пред Бундестага, че страната му
Коментари Харесай

Германия обеща на Украйна системи за въздушна отбрана

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи пред Бундестага, че страната му ще изпрати на Украйна съвременни системи за противовъздушна защита IRIS-T.

С помощта на тези системи Украйна ще бъде в позиция " да отбрани цялостен огромен град от съветски офанзиви ", съобщи Шолц, представен от " Дойче веле ".

Канцлерът добави, че e решил да даде и проследяващ радар, който засича противников гаубици, минохвъргачки и ракетна артилерия.

Шолц сподели още, че Берлин ще изпрати на Украйна и реактивни системи за залпов огън в тясна съгласуваност със Съединените щати. Украински публични представители оповестиха, че тези системи няма да бъдат употребявани против съветски територии, добавя " Дойче веле ".

Германската новинарска организация ДПА заяви, че страната ще изпрати четири системи за залпов огън, а Съединени американски щати ще образова украински бойци да ги употребяват.

Олаф Шолц приказва през днешния ден пред Бундестага и очерта предпочитаните разноски на държавното управление, като сложи особено акцентиране върху метода на Берлин към войната в Украйна. Шолц подчертава върху отражението на войната в Украйна при покачващите се цени и ограниченията за понижаване на инфлационната тежест.

Той ще показа детайлности за това по какъв начин ще бъде употребен фондът от 100 милиарда евро за възобновяване и модернизиране на оръжията и оборудването на немската войска, написа Дъждовни води.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР