Германският канцлер Олаф Шолц обяви, че Германия ще даде още

...
Германският канцлер Олаф Шолц обяви, че Германия ще даде още
Коментари Харесай

Германия ще достави на Украйна и най-нови оръжия

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи, че Германия ще даде още оръжия на Украйна. Става дума за оръжия, от които Киев има потребност. Не единствено оръжия, които са в наличност в Бундесвера, а и напълно нови системи на пазара.

„ Ние скъсахме с традицията Германия да не дава оръжия на страни във боен спор. Целта на доставките ни е Русия да не завоюва тази война “, съобщи той в Бундестага през днешния ден.

„ В момента водим диалози с посолството от какво имат потребност. Всичко, от което има смисъл и може да се реализира бързо, ще им бъде доставено “, уточни още Шолц.

Канцлерът отбрани министърката на защитата Кристине Ламбрехт от обвиняванията, че нереагира задоволително бързо. Тя прави всичко допустимо, с цел да помогне на съдружниците – всичко, което е по силите и опциите на Бундесвера, съобщи канцлерът.

„ Германските оръжия към този момент способстваха съществено за борбата на Украйна “, сподели още канцлерът и изброи – отбранителните системи против офанзиви от въздуха и от танкови дивизии, както и мунициите са били от особена потребност за украинците и са ги получили.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР