Германският канцлер Олаф Шолц обмисля създаването на базиран на израелския

...
Германският канцлер Олаф Шолц обмисля създаването на базиран на израелския
Коментари Харесай

Шолц обмисля създаването на противоракетен щит, който да пази цяла Германия

Германският канцлер Олаф Шолц обмисля основаването на основан на израелския модел защитителен противоракетен щит, който да пази цяла Германия,  съобщи ДПА.

" Това несъмнено е едно от нещата, които обсъждаме и то с съображение ", сподели през вчерашния ден канцлерът пред телевизия А Ер Де, запитан дали в Германия би трябвало да бъде употребен предпазен щит против ракетни офанзиви. " Всички би трябвало да се подготвим за обстоятелството, че имаме комшия, който сега е подготвен да употребява мощ, с цел да наложи ползите си. Затова би трябвало да работим дружно, с цел да подсигуряваме това да не се случи ", сподели Шолц, имайки поради съветската инвазия в Украйна.

Германският водач отхвърли да разяснява детайлности за вероятния проект, акцентирайки, че той към момента не е финален.

По-рано немският вестник " Билд " заяви, че Германия обмисля закупуването на израелската система " Стрела 3 ", която ще коства 2 милиарда евро (2,2 милиарда долара). Тази система би дала нови благоприятни условия на Бундесвера, защото е способна да унищожава балистични ракети с огромен обхват на деяние на огромна височина, в това число в стратосферата.

Новината бе приветствана от водача на немския опозиционен Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц, който сподели, че проектът е " стратегически отговор, който заслужава да бъде премислен " поради латентната опасност от страна на Русия.

В неделя за Израел се очакваше да замине делегация на Бундестага, с цел да се запознае по-подробно със системите за противоракетна защита, оповестиха източници пред ДПА. В рамките на визитата са планувани голям брой срещи, а самата аудиенция е планувано да продължи до четвъртък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР