Германският канцлер Олаф Шолц не е обезпокоен от липсата на

...
Германският канцлер Олаф Шолц не е обезпокоен от липсата на
Коментари Харесай

Шолц иска нова среща на Нормандския формат за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц не е смутен от неналичието на прогрес в договарянията с Русия тази седмица и прикани в четвъртък за по-нататъшен разговор в лицето на засиленото напрежение към Украйна, заяви ДПА.

Всичко би трябвало да се направи дружно, с цел да се деескалира обстановката сред Русия и Украйна, сподели Шолц след диалог с холандския министър председател Марк Рюте в Берлин.

Германският водач загатна, че , който сплотява Украйна и Русия с Франция и Германия като медиатори. И Шолц, и френският президент Еманюел Макрон се пробваха няколко пъти да съживят договарянията за Нормандия.

" Много сме щастливи, че скоро договарящите от четирите страни също ще се срещнат още веднъж, с цел да стартират подготвителни диалози за това ", добави той.

Последната среща на високо равнище в границите на четиристранната рамка се организира в Париж през 2019 година
 Украйна: Германия има морално обвързване да доставя оръжия на Украйна, с цел да спре Русия
Украйна: Германия има морално обвързване да доставя оръжия на Украйна, с цел да спре Русия

Защото " Германия носи същата историческа отговорност за Украйна, както и за Израел "

Тази седмица се организираха срещи сред Съединените щати и Русия, НАТО и Русия и в границите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) - всички за деескалация на рецесията на границата с Украйна.

Вашингтон и съдружниците му се притесняват от възможна съветска инвазия в Украйна заради натрупването на съветски войски по границата. Русия отхвърля това и упреква НАТО, че заплашва личната ѝ сигурност посредством разширение на изток.

Русия е застрашена със сурови наказания, ако направи ход на територията на Украйна - както направи през 2014 година, когато анексира Кримския полуостров - само че Шолц акцентира, че задачата на дипломатическия продан е да се предотвратят сходни ограничения.

Рюте сподели в Берлин, че е доста значимо Европа да може да играе самоуверена, самостоятелна роля по значими геополитически въпроси. Европа би трябвало да бъде състезател, а не просто игрово поле, акцентира холандският водач.
 Русия разгласи фундаментални различия след договарянията с НАТО
Русия разгласи фундаментални различия след договарянията с НАТО

Имало действителен риск от нова война в Европа

Припомняме, че вторият кръг от договаряния за гаранции за сигурност, който се организира в сряда в Брюксел на равнище Съвет Русия-НАТО, разяснява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след диалозите с Русия в щаба на военния алианс в Брюксел.

Предупреждението на Столтенберг е отправено в миг, когато държавното управление в Канада е изправено пред възходящ политически напън от гласовата украинска диаспора в Канада да направи повече, с цел да помогне за въздържане на нахлуването на съветски войски.

Заседанието на Съвета НАТО-Русия приключи без корав ангажимент за повече разговор по отношение на настояванията на Москва. Русия упорства на Украйна да бъде отказано участие в НАТО и разполагането на войски и съоръжение на алианса в Източна Европа да бъде върнато до равнищата от 1997 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР