Германският канцлер Олаф Шолц каза, че е бил информиран от

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза, че е бил информиран от
Коментари Харесай

Лидери на ЕС и НАТО осъдиха атаката срещу Запорожката АЕЦ


Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че е бил осведомен от украинския президент Володимир Зеленски за пожара в атомна електроцентрала през нощта и че непосредствените страхове от следствията не са се оправдали, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1692
„ Разговарях с президента Зеленски, който ми се обади през нощта “, сподели немският канцлер пред кореспонденти по време на посещаване на команден център на Бундесвера, ситуиран покрай Берлин.

„ Към момента знаем, че всички тези рискове бяха избегнати и че огънят е избухнал в административна постройка “, сподели Шолц. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че съветската офанзива против Запорожката атомна електроцентрала демонстрира безразсъдността на нашествието, съобщи ДПА. Столтенберг направи изявлението си по време на среща с американския държавен секретар Антъни Блинкън с външните министри от страните членки на НАТО в Брюксел.

Италианският министър председател Марио Драги осъди съветската офанзива против нуклеарното оборудване и я назова „ нахлуване против сигурността на всички “, съобщи Ройтерс. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР