Германският канцлер Олаф Шолц изрази загриженост относно възхода на крайнодесния

...
Германският канцлер Олаф Шолц изрази загриженост относно възхода на крайнодесния
Коментари Харесай

Олаф Шолц предупреди за възход на неонацистките групи

Германският канцлер Олаф Шолц изрази угриженост по отношение на възхода на крайнодесния екстремизъм на фона на отбелязването на Деня на паметта на Холокоста. Той предизвести за „ неонацисти и техните тъмни мрежи “ като прикани хората да се борят с расизма и антисемитизма.

Шолц приветства неотдавнашните митинги против крайната десница в Германия. Те следват известията, че висши фигури от крайнодясната AfD са се включили към полемики за всеобщи депортации на жители от непознат генезис. Германия се бори с спор дали да забрани крайнодесните политически партии.

„ Непрекъснато се появяват нови отчети за неонацисти и техните тъмни мрежи. В същото време десните популисти набират мощ, подхранват боязън и сеят ненавист “, съобщи Шолц.

„ Това развиване не е нещо, което просто би трябвало да приемем “, сподели канцлерът до момента в който прикани германците да се изправят против крайната десница и да защитят демокрацията в Германия.

„ Страната ни е на крайници сега. Милиони жители излизат по улиците в поддръжка на демокрацията, уважението и хуманността един към различен. В края на краищата това е, за което става дума. Именно сплотеността на демократите прави нашата народна власт мощна “.

Шолц също по този начин приветства историческото решение за понижаване на финансирането на радикалната дясна партия Националдемократическата партия на Германия /НДПГ/

В сряда конституционният съд на Германия постанови, че на партията би трябвало да бъде неразрешено да получава в допълнение държавно финансиране и данъчни облекчения, които немските партии получават законно.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР